Tandbro udført i københavn
Tandbroer – Hvornår er det, den rette løsning?
En tandbro er den optimale løsning, hvis du mangler flere tænder. En tandbro går ind og erstatter de manglende tænder, uden det går udover din tyggefunktion. Derudover vil man have svært ved at se forskellen på en tand bro, og dine originale tænder.
En bro har til formål, fuldstændigt at erstatte ødelagte tænder og fungerer som en bro mellem de eksisterende tænder.
Broer er tilgængelige i forskellige længder, der afhænger af antallet af tænder, de skal erstatte, og bliver enten fastsat på eksisterende tænder eller implantater.
Hvor eksempelvis en krone, drejer sig om en enkelt tand, er broer en behandlingsmetode, der hovedsageligt benyttes, når patienten har to eller flere behandlingskrævende tænder direkte ved siden af hinanden.
Få GRATIS pristjek & faglig vurdering
Har du fået prisoverslag fra en anden tandlæge?
Få prisestimat for samme behandling hos os.
Det er GRATIS og 100% uforpligtende.
Behandlingsmetode af tandbroer
Behandlingsproceduren varierer, afhængigt af om broen skal sættes fast på implantater eller på eksisterende tænder. Hvis broen skal fastsættes på implantater, indsætter tandlægen kirurgisk en skrue af titanium under lokalbedøvelse, og tandlægen undlader at slibe de omkringliggende tænder.
Er der tale om en bro, der skal fastsættes på eksisterende tænder, vælger tandlægen at slibe nabotænderne i en konisk form, således at der skabes plads til de nye og kunstige tænder.
En tandlæge vil tage et aftryk af tandsættet, der bliver overtaget af en tandtekniker for at kunne fremstille en gipsmodel, og, ligesom med kroner, anvendes modellen til at skabe og tilpasse den endelige bro, med hensyn til størrelse og farve. Ved denne behandling eksisterer forskellige materialer, men vælges en overflade af porcelæn, skal der findes en farve, der er bedst egnet til de omkringliggende naturlige tænder.
Tandlægen vil som udgangspunkt indsætte en midlertidig bro, så patienten kan spise og føre samtaler uden at opleve større problemer, og den midlertidige bro skal være til at fjerne igen, når den permanente bro skal fastsættes. Tandlægen undersøger til sidst, om broen passer ordentligt til resten af tandsættet, inden broen cementeres, og det kan resultere i en mindre slibning, indtil den permanente bro passer perfekt ind med resten af tænderne.
Materialer og holdbarhed
Afhængigt af broens placering og tandlægens præferencer, bestemmes et materiale for fremstillingen af broen.
- Biokompatibelt metal
- Metal keramik
- Guld
- Zink
Skal broen placeres ved en patients kindtænder, er der behov for styrke frem for kosmetik, og derfor vælger mange at anvende kombinationen af metal og keramik, så broen både formår at være stærk og kosmetisk korrekt.
En sund mundhygiejne er vigtigt for holdbarheden af en bro. Det afhænger i væsentlig grad af patientens brug af de kunstige tænder, og der eksisterer en særlig form for tandtråd til broer, da broer har et mindre mellemrum end almindelige tænder.
Hos Tandlægerne ved Runddelen kan vi også hjælpe dig med…
Jeg er altid tilfreds med Peter Tillge! Han er rolig, omsorgsfuld og pædagogisk. Har brugt ham siden jeg flyttede til byen for 8 år siden, da var jeg studerede og glad for studierabatten, men også hans rationelle tilgang til at undlade unødige undersøgelser og for mange eftersyn.
Min klare anbefaling herfra!
– Mette Arbjørn, patient hos siden 2012
Ofte stillede spørgsmål om tandbroer
Hvad er bedst af en bro eller et implantat?
Om du skal vælge en tandbro eller et tandimplantat kommer an på flere forskellige faktorer. Hvis rødderne til den skadede tand er svækket, på grund af plomberinger eller boringer, giver det mest mening at vælge en bro. Det skyldes også, at nabo tænderne vil skulle bruge en krone. Tandimplantater er en bedre løsning, hvis du mangler en eller flere tænder forskellige steder i munden. Det varierer dog fra person til person. For bedste rådgivning, bestil da venligst en tid.
Hvad er forkskellen på en tandbro og en tandkrone?
Mange forveksler en tandbro og en tandkrone. En en tandbro erstatter en eller flere helt manglende tænder, hvorimod en krone erstatter en del af en tand.
Hvad koster det at få en tandbro
Prisen afhænger meget af, hvad du har brug for. Du kkan se priserne for tandbro behandling på prisliste.
Skal en tandbro udskiftes med tiden?
Nej, det skal den ikke. En tandbro er en permanent løsning.
Kan man få tilskud fra danmark til tandbroer?
Ja, det kan man. Du kan få op til 50% af udgiften dækket. Dog maks – 2.100 kr. per led i gruppe 1 og 2
Skal man bedøves?
Ja, du bliver lokalbedøvet, eller kan tilvælge fuld narkose eller sedering, hvis du ønsker det.
Hvor mange besøg kræver det at få indsat en tandbro?
Indsættelse af en bro kræver 2 – 3 besøg.
Hvor lang tid varer hvert besøg?
Det tager godt 45 – 60 minutter.
Det siger vores kunder
Book tid online eller ring på
35 83 00 33
Nørrebro
Nørrebrogade 148
2200 København N
Tlf. 35 83 00 33
ER DU INTERESSERET I KURSER OG WORKSHOP INDEN FOR SELVUDVIKLING?
SE MERE HER PÅ INDILIFE
Østerbro
Dag Hammarskjölds Allé 19 1. tv.
2100 København Ø
Tlf. 24 21 02 36
Lad os give dig et kald
Hvis du ringer udenfor vores åbningstider eller der er optaget, kan du altid bruge kontaktformularen nedenfor. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.